Elinstallation

Som elektriker är en av våra största styrkor naturligtvis olika typer av elinstallationer. Med vår oerhört breda kunskap och långa erfarenhet kan vi ordna de flesta typer av elinstallationer. Vi är måna om att hålla oss uppdaterade inom den senaste tekniken och satsar därför mycket på utbildningar och ny kunskap. Tack vare våra ständiga förbättringar har vi möjlighet att arbeta med den senaste tekniken och de ledande leverantörerna.

För att en elinstallation ska utföras på ett tryggt och säkert sätt krävs det att de utförs av en behörig elektriker. Vissa saker får du såklart göra själv, exempelvis byta lampknapp, byta proppar i proppskåpet och montera skarvsladdar. För större arbeten krävs dock som sagt en behörig elektriker på grund av de risker och faror som är kopplade till elinstallation av olika slag. Vi kan hjälpa dig med alla typer av elinstallationer, och som elektriker har vi den kunskap som krävs för att utföra arbetet på ett säkert och professionellt sätt. Läs mer här om vad du får göra själv om du är osäker på vilka regler som gäller.

 

Ny ellag fån 1 juli 2017

Från och med den 1 juli 2017 finns en ny ellag I Sverige. Den nya lagen innebär att alla företag som arbetar med el (elinstallationsarbete) ska ha ett egenkontrollprogram som ser till att arbetet utförs på rätt sätt och av personer med rätt kompetens. De företag som utför elinstallationsarbete på annans anläggning måste registrera sin verksamhet till Elsäkerhetsverket. I enlighet med den nya lagen är vi på Hallabro Elektriska registrerade på elsäkerhetsverket för auktorisation. Vi har även utarbetat ett omfattande egenkontrollprogram inför den nya lagstiftningen.

Dessa förändringar har som syfte att ge ökad möjlighet till kontroll. Det blir också enklare för dig som konsument att kontrollera att företaget man planerar att anlita uppfyller vissa grundläggande krav och står under Elsäkerhetsverkets tillsyn. För att ett företag ska få bedriva elinstallationsarbete måste egenkontrollprogrammet vara färdigt före 1/7 2017. Beställare av elinstallationstjänster ska sedan lätt kunna se vilka företag som är registrerade och därmed ”godkända” för att bedriva elinstallationsarbete. Läs mer om den nya lagen på elsäkerhetsverkets webbplats.

 

Vi hjälper dig hela vägen från idé till färdigt arbete! Välkommen att kontakta oss!

 • Ulrik WidellProjektledare
  E-mail Telefon: 0477 555 56
 • Per-Erik SvenssonPlatschef/Kalkyl
  E-mail Telefon: 0472 343 20
 • Mikael Petersson Platschef/kalkyl
  E-mail Telefon: 0457 448 83
 • Robert NiklassonPlatschef
  E-mail Telefon: 0470-59 99 31
Hoppa till verktygsfältet